NI NA ZALOGI

BIORK Deodorant v kristalu

Ni na zalogi

16.10 

Biork je 100% naraven deodorant v kristalu, ki je popolnoma brez plastike. Embalaža je narejena iz Portugalske plute, ki je izjemno trajnosten material (več si preberi spodaj).

Deodorant zadostuje za 9-12 mesecev dnevne uporabe.

Je zelo učinkovit, saj vonjave preprečuje do 24 ur in pri tem ne pušča madežev.

Je hipoalergen, kar pomeni, da je primeren tudi za tiste z občutljivo kožo.

Vsebina: Kristalna palčka 120g

Ni na zalogi

Primerjaj

ZAKAJ IZBRATI TA DEODORANT?

  • Sistem roll-on
  • Zunanja embalaža je narejena iz portugalske PLUTE, ki je zelo trajnosten material (spodaj si preberi več zanimivosti)
  • Etiketa z napisom in podatki o izdelkih je iz recikliranega papirja
  • Brez dišav, brez aluminijevih kloridov
  • Hipoalergen
  • 100% naraven
  • Brez plastike
  • Veganski – ni testiran na živalih
  • Ob nakupu tega izdelka posadiš 1 drevo! (Preberi več spodaj – O ECOLIVING)

Ljudje kalijeve kristale uporabljajo že od antike. Še posebej je priljubljen v Aziji, kjer ga kot deodorant uporabljajo zaradi njegovih naravnih antibakterijskih lastnosti. Kalijev kristal sestavljata galun in kalijevi kristali – popolnoma naraven produkt.

Potenje je naravna telesna funkcija, ki regulira telesno temperaturo. Ker so te cone potenja popolno mesto za razvoj bakterij, se te tam hitro namnožijo. In bakterije so tiste, ki so ‘krive’ za neprijetne vonjave.

BIORK kristalni deodorant upočasni množenje bakterij in s tem prepreči neprijetne vonjave. Hkrati pa dovoli koži da diha. Primeren je tudi za najbolj občutljivo kožo.

NAVODILA ZA UPORABO

Navlaži zgornji del kristala in ga nežno pogladi pod pazduho.

Po uporabi kristal posuši z brisačo.

PREDNOSTI IN ZANIMIVOSTI PLUTE

Plutovci v povprečju shranijo 30% več CO2 od drugih dreves. Na območju cca 2,3 milijona hektarov gozdovi plutovcev absorbirajo približno 13 milijonov ton CO2 na leto! Gozdovi plutovcev na Portugalskem obstajajo že več kot 1000 let. Plutovci naj bi absorbirali cca 5% CO2 emisij na portugalskem. Nabiranje plute vedno poteka ročno. Plutovec mora biti star vsaj 20 let preden ga prvič ‘oberejo’. Nato se pluto nabere vsakih 9 do 11 let in se jo procesira z zelo malo odpada. Posamezno drevo živi do 200 let in v tem času proizvede tudi do 200 kg plute. Plutovec je edino drevo, katerega lubje se lahko odstrani brez da bi pri tem poškodovali drevo. Plutovec, katerega lubje je stalno obrano nase veže kar 3x več CO2, kot neobran plutovec.

Vedno redkejša uporaba plutovinastih zamaškov pri vinih (nadomeščajo jih plastični oz. kovinski) in drugih izdelkih, lahko ogrozi gozdovi plutovcev. Ti gozdovi namreč dosegajo eno izmed največjih biotskih pestrosti med gozdovi. V njih najdemo rise, črne jastrebe,…Gozdovi plutovcev so tudi Natura 2000 območje.

Recikliranje plute: Rabljena pluta je odličen surov material, ki se lahko uporabi kot izolativni material ali pri talnih oblogah. Embalažo deodoranta in plutovinaste zamaške lahko zbiraš in odneseš v bližnji zbirni center.

PONOVNA UPORABA EMBALAŽE

Po končani uporabi lahko embalaži najdeš novo funkcijo. Tukaj je nakaj idej:

1. Lahko jo uporabiš kot škatlico za manjše izdelke : žeblji, usb ključki, sim kartice, uhane, sponke za papir. palčke za ušesa. Na zunanjo stran lahko napišeš kaj je notri.

2. Igrače: vanj lahko shraniš frnikole, igralne kocke…

3. Uporabiš ga kot kalilnik za semena ali pa vanjo posadiš kaktus. Če na obe strani namestiš močen magnet, lahko z njim okrasiš tudi hladilnik. 🙂

4. Shranjevanje začimb.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BIORK Deodorant v kristalu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh
Košarica
Zapri

V košarici ni izdelkov.

Obvestilo o piškotkih Ta stran uporablja eko piškotke!
X