OrganiCup menstrualna skodelica – tri velikosti

Ocenjeno z 4.78 od 5 na podlagi ocene 9 strank
(9 customer reviews)

Na zalogi

25.00 

OrganiCup menstrualna skodelica je najbolj zdrava, enostavna, varčna in okolju prijazna alternativa pri menstruaciji!

Na voljo v treh velikostih, tako da se zagotovo za vsako žensko in punco najde prava 🙂

Že več kot 500.000 žensk uporablja OrganiCup in kar 9 od 10 jih je z njimi zelo zadovoljnih!

Clear selection

Prisluži si do 250 drobtinic.

Prisluži si do 250 drobtinic.

Količina:

OrganiCup mensturalna skodelica

ZAKAJ MI JE PRAV ORGANICUP MENSTRUALNA SKODELICA NAJLJUBŠA?

 • Enostavna uporaba
 • 100% brez plastike – izdelek in embalaža
 • Bombažna vrečka iz nebeljenega ekološkega bombaža za shranjevanje
 • Izredno mehka – OrganiCup je med najmehkejšimi med menstrualnimi skodelicami
 • 100% medicinski silikon – Ne vsebuje lateksa, barvil, strupov ali belil in ustreza vsem predpisom.
 • Na voljo tri velikosti

Velikost A – primerna za ženske, ki še niso rodile

Velikost B – primerna za ženske, ki so že rodile ter za tiste, ki imajo izredno močne menstruacije.

Velikost MINI – primerna za najstnice in tiste s šibko menstruacijo

O zero waste menstruaciji sem pisala tudi v svojem blogu. Kjer še podrobneje opišem vse prednosti uporabe menstrualne skodelice. Blog najdeš TUKAJ (link).


Zakaj je MENSTRUALNA SKODELICA boljša izbira od vložkov in tamponov za enkratno uporabo?


OKOLJU PRIJAZNA

V svojem življenju ženska v povprečju uporabi 12 000 vložkov in tamponov ALI 4-7 menstrualnih posodic. Zato uporaba OrganiCup-a predstavlja ogromno razliko v količini proizvedenih odpadkov.

OrganiCup lahko ob primernem vzdrževanju uporabljamo tudi do 10 let.

Vložkov in tamponov se ne da reciklirati in predstavljajo ogromno breme za okolje.

TELESU PRIJAZNA

Tamponi in vložki za enkratno uporabo povzročajo draženje in izsušitev sluznice. Prav tako vsebujejo mnoge sporne sestavine (belila, klor, lepila, parfume in kreme). Več kot četrtina tekočine, ki jo absorbira tampon so namreč naravni in pomembni vaginalni izločki.

OrganiCup menstrualna skodelica je sestavljena izključno iz medicinskega silikona, ki je izdelan iz naravnih materialov in deluje protibakterijsko. Ne vsebuje nevarnih sestavin in ohranja naravno ph-vrednost.

Pri tamponih je povečana možnost za TSS (sindrom toksičnega šoka). Menstrualnih skodelic s tem sindromom niso nikoli povezali, enako velja tudi za vse potencialne alergije.

Prvo menstrualno skodelico je v 30.letih razvila ženska Leona Chalmers, a je njen uspeh takrat zamrl, saj so lateks, iz katerega je bila narejena, potrebovali za namene vojne in menstrualna skodelica ni bila prioriteta.

DENARNICI PRIJAZNA

OrganiCup menstrualna skodelica traja leta, ne le nekaj ur. Kar posledično pomeni 1 nakup na 10 let. Na ta način prihranimo ogromno denarja v primerjavi z mesečnim nakupovanjem dragih vložkov in tamponov. Zanje v 10 letih porabite tudi do 600 € !

ENOSTAVNA UPORABA

OrganiCup je potrebno izprazniti le 2x dnevno (npr. zjutraj in zvečer). Vsebino zlijemo v stranišče, jo splaknemo in vstavimo nazaj.

OrganiCup ni večji od običajnih tamponov (največ 5 cm), nima vrvice in lahko zbere tudi do 3-krat več tekočine kot velik tampon.

Menstrualno skodelico lahko uporabljate tudi ponoči in pri vseh športih: plavanje, joga, jahanje, stoja, enostavno vse je mogoče. Mehak silikon se prilagaja vašemu telesu tako, da tega sploh ne občutite.

NIČ VEČ :

 • mesečnih nakupov vložkov ali tamponov
 • pozabljanja vložkov ali tamponov doma
 • vam ne bo potrebno skrivati vložkov ali tamponov v rokavu
 • vam ne bo potrebno nenehno tekati v kopalnico
 • strahu pred iztekanjem in nenehno negotovostjo
 • prilagajanja počitnic glede na mesečno perilo
 • težav z neprijetnim vonjem

Opomba: V kolikor uporabljate IUD kontracepcijo (materični vložek), se pred uporabo OrganiCup-a posvetujte z vašim ginekologom.

 

Kratek in poučen video o uporabi menstrualne skodelice:

Velikost

A, B, MINI

UPORABA

Najpomembnejše pravilo: NE BOJ SE. Se morda spomniš, ko si si prvič vstavljala tampon ali kontaktne leče? Vsaka nova stvar potrebuje nekaj vaje in menjava menstrualne skodelice ti bo hitro postala rutina.

Morda bo trajalo nekaj dni ali ciklov, da se navadiš. Zato poskusi eksperimentirati z različnimi tehnikami prepogibanja in vstavljanja skodelice.

Kakšen je postopek uporabe?

1. VSTAVLJANJE
Vsak mesec skodelico pred uporabo prekuhaj v vodi. Pred vstavljanjem si vedno umij roke in speri skodelico z vodo (lahko uporabiš tudi nežno milo)

Izberi si metodo prepogibanja in prepogni skodelico. V videu so prikazane tri metode – C-prepogib, prepogib navzdol in sedmica. Ugotovi, kateri način ti najbolj ustreza. Med vstavljanjem moraš skodelico držati v prepognjenem položaju, dokler je ne vstaviš v nožnico.

Ko je celotna skodelica v tebi jo preprosto spusti, da se razpre. Včasih se sliši “pop” ali sesalni zvok, kar pomeni, da se je skodelica popolnoma razprla. Če si v dvomu, poskusi s prstom iti okrog dna skodelice. Dno skodelice mora biti okrogle ali ovalne oblike, ko je ta pravilno vstavljena. Če začutiš s prstom kakršnokoli udrtino ali prepogib na dnu skodelice, pomeni, da se ni popolnoma razprla. Nežno primi za dno skodelice, ne za pecelj, in jo poskusi premakniti levo desno in naokrog. Za lažje vstavljanje lahko navlažiš skodelico z vodo ali lubrikantom na vodni osnovi. Ko je skodelica na mestu, poskusi potegniti za pecelj. Če čutiš upor, je bil vakuum ustvarjen in skodelica je bila pravilno vstavljena!

2. SVOBODA

Zdaj lahko pustiš OrganiCup vstavljeno do 12 ur, tudi preko noči. Glede na svoj tok jo boš morda morala izprazniti pogosteje. Ko boš začela uporabljati OrganiCup, boš kmalu ugotovila, kako močan tok imaš in kako pogosto jo boš morala izprazniti.

OrganiCup zadrži 3x večjo količino krvi, kot velik tampon.

PECELJ Ženske imajo različne oblike materničnih vratov in zato je pri nekaterih skodelica nižje, pri drugih pa globlje v nožnici. Če čutiš pecelj in te ta moti še po nekaj poizkusih, ga lahko skrajšaš tako, da ga odrežeš. NIKOLI ne reži peclja medtem, ko je OrganiCup vstavljena!

3. ODSTRANJEVANJE

Pred odstranjevanjem menstrualne skodelice si vedno umij roke. Nato sprosti mišice, saj jo boš tako lažje odstranila.

Da odstraniš skodelico, potegni za pecelj in uporabi trebušne mišice, da jo potisneš nižje, dokler ne dosežeš dna skodelice. Nežno stisni za dno skodelice, da sprostiš vakuum in izvleci OrganiCup s premikanjem levo desno.

Skodelico nato izprazni v stranišče in jo speri z vodo.

Ko je skodelica izpraznjena in čista jo ponovno vstavi kot je že opisano zgoraj. Če je tvoje menstruacije konec, ponovno prekuhaj skodelico v vreli vodi za 3-5 minut in jo shrani v priloženo bombažno vrečko.

Vse o uporabi menstrualne skodelice, si lahko ogledaš v tem kratkem in poučnem videu:

9 mnenji za OrganiCup menstrualna skodelica – tri velikosti

 1. Ocenjeno 5 od 5

  manjapotocniik

  OrganiCup uporabljam že več let in sem zeloooo zadovoljna. Nikoli več ne bi šla nazaj na vložke ali tampon, ki so mi povzročali rdečico in srbenje. Ni neprijetnega vonja, enostavno se opere z vročo vodo. Srčno priporočam vsaki ženski.

 2. Ocenjeno 5 od 5

  nusa.rudman (preverjena stranka)

  Tudi jaz toplo priporočam. Dokler je nisem izgubila, sem uporabljala skodelico lalicup slovenske proizvajalke. Lalicup je sicer super izdelek, ima pa v primerjavi z organicup nekoliko tanjše stene (organicup deluje bolj kompaktna v dobrem smislu). Tudi materiali skodelice organicup je meni osebno malenkost bolj prijeten.

 3. Ocenjeno 5 od 5

  jercakopac94 (preverjena stranka)

  Sem nova uporabnica OrganiCup. Do sedaj sem uporabljala pralne vložke, ki so mi ravno tako super, vendar mi je skodelica bolj priročna za na pot in v službo oz. za povsod, kjer pralne vložke težje opereš.

 4. Ocenjeno 3 od 5

  Tejkou (preverjena stranka)

  Puščam nevtralno oceno, ker ni čisto za vsakogar. Sama sem poskusila velikost A, ker imam zelo močne menstruacije, vendar nisem vajena uporabe tamponov. Res sem želela vzljubit menstrualno skodelico, vendar sem po večih poizkusih vedno imela zelo neprijeten občutek, najdlje sem z njo zdržala eno uro. Sedaj jo hranim v omarici, da sčasoma poizkusim še enkrat, saj se telo spreminja in mi morda še pride v poštev. Bi pa kljub tej izkušnji vsaki osebi, ki ima menstruacijo priporočala, da vsaj poizkusi menstrualno skodelico, ker sicer poznam veliko zadovoljnih uporabnic in če ti odgovarja, je super alternativa ostalim izdelkom. 🙂

 5. Ocenjeno 5 od 5

  anja.krvina (preverjena stranka)

  Moja prva izkušnja z OrganicCup je bila mešana-ko sem jo prvič vstavila sem bila malce živčna in ko sem jo vstavila mi je postalo neprijetno zato sem jo po roku 1h odstranila. Poizkusila sem ponovno čez nekaj ur pa naslednji dan in naslednji ciklus pa še naslednjega. Vse skupaj sem poizkušala 4 cikluse dokler sedaj nisem postala ekspert:) in res, res toplo priporočam. Meni je predvsem všeč material, ker mi ne izsuši sluznice in zame je bil to odločilni faktor. Meni se je preizkušnja zdela zelo podobna kot z lečami-redkokomu uspe v prvem poizkusu in se nanje takoj navadi. Treba je vztrajati! Za “vsak slučaj” pa zraven uporabljam še pralne vložke.

 6. Ocenjeno 5 od 5

  Ana Štibelj (preverjena stranka)

  Menstrualno skodelico sem začela uporabljati po prvem porodu pred 7 leti. Zamenjala sem 2 ali 3 saj nobena ni stala na svojem mestu, niso tesnile,… OrganiCup pa je kompaktnejša in mogoče tudi malenkost večja. Moja izkušnja je pozitivni in priporočam vsaki.

 7. Ocenjeno 5 od 5

  ana.anastibelj (preverjena stranka)

  Menstrualno skodelico sem začela uporabljati pred sedmimi leti, po prvem porodu. Zamenjala sem 2 ali 3 saj nobena ni stala na svojem mestu, ni tesnila. Nad njimi sem že obupala in začela spet uporabljati tampone. Pa sem dala priložnost še OrganiCup in hvaležna sem za to. Ostane na svojem mestu, tesni, ne pušča. Jaz priporočam.

 8. Ocenjeno 5 od 5

  teja.frank

  OrganiCup skodelico uporabljam že pol leta in sem zelo zadovoljna. Je zelo udobna in prijetna. Niti ne veš, da jo imaš notri. 🙂

 9. Ocenjeno 5 od 5

  Katja (preverjena stranka)

  Menstrualno skodelico uporabljam slabo leto in moram priznati, da sem rabila kar nekaj ciklov, da sem se naučila pravilnega vstavljanja. Vseeno ni to samo vložek, ki ga preprosto nalepiš in je to to. Ampak zdaj, sem si z njo že tako domača, da se ne vrnem več nazaj ne na vložke, ne tampone. Dejansko se spoznaš s svojim telesom, ni nobenega neprijetnega vonja, vse skupaj je zelo higienično, nosiš lahko praktično cel dan (odvisno od tega kako močan tok imaš, od dneva v ciklu ipd.) in res, sama veliko bolj brezskrbno preživljam ’tiste dneve’, saj ni konstantno treba iskati wc-ja :). Res, kar pozabiš, da jo imaš. Iskreno priporočam vsem ženskam, naj poskusijo. Ni tak ‘bav-bav’ kot se mogoče na začetku zdi.

Podaj mnenje
Nazaj na vrh
Košarica
Zapri

V košarici ni izdelkov.

Obvestilo o piškotkih Ta stran uporablja eko piškotke!