Papirnate brisačke – Paloma

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 2 strank
(2 customer reviews)

Na zalogi

0.89 

Dobila sem kar nekaj prošenj, naj v svojo ponudbo vključim tudi Palomine papirnate kuhinjske brisačke, ki so pakirane brez plastike. In ker je to vseeno mnogo boljša alternativa tistim, ki so pakirane v plastiko, sem se odločila, da jih ponudim tudi v Moji Culi.

Brisačke so dvoslojne s 50 lističi in so nebeljene. Pakirane so popolnoma brez nepotrebne embalaže.

Ta izdelek ti prinese 9 drobtinic!
Količina:
Primerjaj

 

ZAKAJ IZBRATI TE PAPIRNATE BRISAČKE?

 • Če še vedno sem in tja uporabljaš papirnate brisačke, jih sedaj lahko dobiš popolnoma brez plastike!
 • Povsem brez nepotrebne embalaže – karton v katerih dobim brisačke vrnem nazaj, da ga ponovno napolnijo
 • Narejeno v Sloveniji
 • 2 slojni papir (50 lističev)
 • Neodišavljene – ne vsebujejo parfumov
 • Niso beljene z elementarnim klorom
 • Imajo FSC certifikat za odgovorno upravljanje z gozdovi in certifikat Eko marjetica
 • Mehke in vpojne
 • Pakiranje izvaja Paloma PIS, Palomino podjetje, ki zaposluje invalide – z nakupom tega wc papirja hkrati podpiraš zaposlovanje težje zaposljivih ljudi

Certifikat FSC je znak odgovornega upravljanja z gozdovi. Zagotavlja, da les prihaja iz gozdov, ki so ekološko prijazni, družbeno koristni in ekonomsko upravičeni. Ocenjuje se, da približno polovica tropskega lesa, uvoženega v države EU, prihaja iz nezakonito pridobljenih gozdov, ki so nepopravljivo uničeni.

DOSTAVA IN EMBALAŽA

 • Papirnate brisačke Paloma so pakirane v kartonasto škatlo, ki jo vrnem proizvajalcu, ti pa brisačke prejmeš brez embalaže
 • Paloma nam brisačke dostavi brez plastike
 • MOJA CULA izdelke vedno pošlje brez plastike

 

O PODJETJU PALOMA

Paloma je delniška družba z več kot 140 letno tradicijo proizvodnje in trženja higienskih papirjev v Evropi in tržni vodja na področju jugovzhodne Evrope.

Na Palomini spletni strani piše:

Skrb za naravno okolje je ena izmed najpomembnejših vrednot družbe Paloma d.d., ki je svoje poslovanje uskladila z zahtevami sistema ravnanja z okoljem po mednarodnem standardu ISO 14001 že leta 2001. Prevzemamo popolno odgovornost za vplive na okolje, zato se poleg doslednega upoštevanja zakonskih predpisov s področja varovanja okolja v vsem svojem delovanju neprestano trudimo v smeri zmanjševanja teh vplivov. Skrbna raba naravnih virov in zaščita naravnega okolja je pogoj za dolgoročni obstoj in kakovostno življenje zaposlenih in celotne družbe.

Okoljska politika je sestavni del poslovne politike Palome d.d. in je bila nazadnje posodobljena januarja 2016. Zrcali se skozi varne in okolju prijazne izdelke, ki se po uporabi varno vračajo v okolje skozi procese kompostiranja, razgradnje in recikliranja.

Pri proizvodnji izdelkov uporabljamo tudi reciklirana vlakna ki predstavljajo 30% vseh porabljenih surovin in FSC ter PEFC certificirana primarna vlakna, ki zagotavljajo okolju prijazno in družbeno odgovorno ravnanje z gozdovi.

V družbi Paloma se zavedamo in smo občutljivi na potrebo po ohranjanju naravnega okolja za prihodnje generacije. Z neprestanim uvajanjem sodobnih tehnologij, postopkov in  materialov skrbimo za zmanjševanje količin odpadkov in porabe energentov. Paloma d.d. je tako v skrbi za ohranitev naravnega okolja, v katerem opravlja svojo dejavnost, bila leta 2006 prva družba v Sloveniji, ki ji je Ministrstvo za okolje in prostor podelilo Znak za okolje – Ecolabel, ki se podeljuje za izdelke z zmanjšanimi negativnimi vplivi na okolje in odgovorno ravnanje z energetskimi viri.

Pri razvoju izdelkov upoštevamo dizajn, ki je optimalen iz vidika logistike, kar je pomembno zaradi zmanjševanja izpustov CO2 pri transportu naših izdelkov do odjemalcev, trgovin in končnih uporabnikov.  Nekateri izdelki so tako po sami obliki in volumnu nekoliko manjši od nekaterih konkurenčnih, zagotavljajo pa enako ali celo večjo vsebino in funkcionalnost pri uporabi.

2 mnenji za Papirnate brisačke – Paloma

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Katja Zupančič

  Uporabi papirnatih brisačk se sicer izogibam, a jih občasno še vedno uporabljam pri pohanju in cvrtju, da odcedim maščobo. Super, da so na voljo brez nepotrebne embalaže!

 2. Ocenjeno 5 od 5

  ajda.vodlan (preverjena stranka)

  Papirnate brisačke so v kuhinji velikokrat res izjemno priročne. Palomine so zelo kvalitetne, narejene v Sloveniji – sem pa se vedno sekirala, ker so zavite v toliko nepotrebne embalaže, sedaj pa lahko naročim na Moji Culi in dobim pakirano v škatli Paloma. Fantastično!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj na vrh
Košarica
Zapri

V košarici ni izdelkov.

Obvestilo o piškotkih Ta stran uporablja eko piškotke!
X