NI NA ZALOGI

Slovenska lufa gobica

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
(1 customer review)

Ni na zalogi

5.99 9.99 

Lufa je buči podobna rastlina, ki jo posušimo in olupimo, da iz nje dobimo sistem prepletenih vlaken, ki zaradi volumna odlično služi kot gobica za pomivanje posode, saj bo ustvarila bogato peno.

Kje vse lahko lufo uporabljaš in kako za njo skrbeti pa si preberi spodaj.

Clear selection

Prisluži si do 100 drobtinic.

Prisluži si do 100 drobtinic.

Količina:

 

ZAKAJ IZBRATI LUFA GOBICO?

 • Alternativa plastičnim gobicam za pomivanje posode
 • Bogato se peni
 • Biorazgradljiva na domačem kompostu
 • Pridelana v Sloveniji
 • Izdelek je brez dodatne embalaže
 • Brez plastike

UPORABA

GOBICA ZA POMIVANJE POSODE

Lufa je idealna za pomivanje posode namesto konvencionalne plastične. Poleg tega mnogi ugotavljajo, da zdrži precej dlje od plastične! Nanesite gel za pomivanje posode ali jo podrgnite ob detergent v kocki in začnite s pomivanjem. Zaradi njene prepletenega sistema vlaken in posledično njenega velikega volumna, se bo naredila bogata pena.

GOBICA ZA TUŠIRANJE

Svojo lufa gobico uporabi pri tuširanju ali kopanju namesto kopalne krpice ali namesto plastične gobice. Lahko o uporabite tudi v savni.

POŽIVITEV KOŽE

Naravno gobico lufa uporabite za odstranjevanje odmrlih celic na vašem telesu. Z nežno masažo telesa pospešite cirkulacijo. Odlična je tudi pri odstranjevanju trše kože na predelu komolcev. Če želite, da je vaša gobica bolj groba, jo lahko uporabite tudi suho, vendar pazljivo. Če želite mehkejšo, jo pred tuširanjem namočite v vodo.

Za piling navlažite lufo s toplo vodo, da jo zmehčate. Na lufo nanesite milo. Kožo nežno v krožnih gibih nekaj sekund drgnite po obrazu. Počasi se s krožnimi gibi premikajte navzdol po vratu in ostalih delih telesa dokler ne zmasirate celega telesa.

NEGA IN RECIKLIRANJE

Svojo lufa gobico vedno obesite, da se lepo osuši. Če boste lepo skrbeli zanjo, vam lahko služi mesece. Lufa ima prijeten in nežen slamnat vonj. V kolikor vaša lufa dobi čuden vonj, jo raje zamenjajte za novo. Če jo boste med uporabami lepo osušili, do tega ne bi smelo priti.

Ko nam lufa odsluži, jo lahko uporabimo na dnu lončka pri presajanju rož, saj bo tako zemlja zadržala več vode. Drugače pa jo preprosto zavržemo na kompost ali med bio odpadke, saj je 100% biorzgradljiva!

ZANIMIVOST

Lufa je rastlina, podobna buči oz. kumari. Dokler je mlada, je priljubljena tudi kulinarično. V kolikor nam jo uspe dozoreti, se v njej zgradi neverjetno prepleten sistem vlaken. Ko se lufa dobro posuši, jo oberemo in odstranimo semena ter temeljito operemo in očistimo. Ker v Sloveniji nimamo dovolj sončnih dni, jih moramo dozoreti notri.

Ko lufo olupimo, dobimo gobico! Prepleten sistem vlaken je izjemno močan in trajen. Deluje spužvasto, zato je idealna za nego telesa in pomivanje posode. Je izjemno trpežna, zato jo boste lahko uporabljali dolgo.

O DANTESMILE

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov v Sloveniji. Lastnica Jasmina Avbar pravi: ‘Dantesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega planeta.’
Od vsakega prodanega izdelka Dantesmile nameni 5 centov za izobraževanje o zmanjševanju odpadkov.
Za celoten nabor izdelkov v spletni trgovini klikni TUKAJ.

Velikost

Krajša – Za pomivanje posode, Daljša – za nego telesa

1 mnenje za Slovenska lufa gobica

 1. Ocenjeno 5 od 5

  AB (preverjena stranka)

  Uporabljam za pomivanje posode. Lepo speni detergent, če je dovolj namočena, kakšnih trdovratnejših zadev pa z njo ne moreš zdrgniti, zato si tam pomagam z koščkom jute, ki ga dam kar čez gobico. Je pa super, ker jo po uporabi lahko brez problema daš v bio odpadke, pa tudi dlje zdrži in ne smrdi kot tiste običajne gobice iz umetne mase.

Podaj mnenje
Nazaj na vrh
Košarica
Zapri

V košarici ni izdelkov.

Obvestilo o piškotkih Ta stran uporablja eko piškotke!