O Culi

E-novice

Naroči se na naše e-novice za tedenske VIP popuste in nasvete!

* označena polja so obvezna

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne prodajalne v lasti podjetja Moja Cula Barbara Nemec s.p. so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

MOJA CULA, trgovina z izdelki brez plastike in svetovanje Barbara Nemec s.p.
Zabukovica 109a, Griže
Davčna št.: SI 64182487
Matična št.: 8302596000
TRR: SI56 6100 0002 0592 186
Emai: info@mojacula.si
Telefon: 041/ 315-646

Ob registraciji v sistem spletne trgovine mojacula.si (v nadaljevanju Moja Cula), obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo, ki ga, zaradi varnosti, preko prispele e-pošte potrdi. S potrditvijo registracije, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Moja Cula, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika spletne trgovine Mojacula.si (v nadaljevanju kupec) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S spletno trgovino mojacula.si (v nadaljevanju »trgovina« ali »Moja Cula«) upravlja podjetje MOJA CULA Barbara Nemec s.p. (v nadaljevanju »Trgovina«).

Dostopnost informacij

Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 1. Identiteto Trgovine (ime in sedež podjetja, številka registra);
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; pogoje za odstop; podatki o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Nakup

Za uspešen nakup kupec ne potrebuje registracije. Obvezno pa je potrebno vpisati veljavne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri, v kolikor je to potrebno. Kupec prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih. Kupec jih ima možnost preklicati, dokler se ne odda v obdelavo. V kolikor ga ne prekliče se smatra, da se kupec strinja z nakupom.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino (MOJA CULA Barbara Nemec s.p.) in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca enako. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini mojacula.si ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Trgovina si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča plačevanje na tri načine:

 • Z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba oziroma osebni prevzem na sedežu podjetja);
 • Po predračunu in sicer z nakazilom na račun ponudnika: Moja Cula, Barbara Nemec s.p., Zabukovica 109, 3305 Griže, TRR: SI56 6100 0002 0592 186
 • Plačilo prek Paypal-a

Dostava

Vsi dostavni stroški so navedeni ob koncu nakupa.

Za naročila nad 50 EUR je dostava BREZPLAČNA.

Stroški dostave v primeru dostavne službe Pošte Slovenije znašajo 3,90 EUR. Drugih skritih stroškov ni. Poštnina se ob naročilu samodejno prišteje pred zaključkom naročila.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Čas dostave: Blago naročeno v trgovini Moja Cula vam pošljemo v najkrajšem možnem času. Če je blago na zalogi v skladišču in je naročilo oddano do 12:00 običajno odpošljemo še isti dan. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odpreme blaga ne izvaja. V primeru da naročenega izdelka ni na zalogi, bo trgovina o tem obvestila kupca po e-mailu ali telefonu najkasneje v roku dveh delovnih dni od prejetja naročila. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali na vašo željo zamenjali z drugim.

Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.

Vse dodatne informacije kupec lahko dobi na info@mojacula.si ali na telefon 041/315-646.

Račun

Trgovina pošlje račun zgolj v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Darilni boni

Darilni bon je označen s  svojo kodo (unikatno serijsko številko), trgovina (Moja Cula, Barbara Nemec s.p.) pa ga je zavezana sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Mojacula.si. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona. Uporaba darilnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje OPOMBE NAROČILA vpišite Številko bona. Končni znesek bomo obračunali na računu.

Kode za popust

Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Želene artikle kupec doda v košarico. Na zaključku blagajne v okence ”kuponi” kupec vpiše kodo za popust in klikne gumb ‘unovči kupon’. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko kupec vpiše kode za popust, se vrednost ‘koda za popust’ avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.mojacula.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj nakupovanje ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite ”Košarica” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.mojacula.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in ikono koša ( nahaja se pred izdelkom) .
 3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.

Vnesi kodo kupona: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb shrani.

Podatki za račun in dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

Vrsta dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo Pošta Slovenije ali osebnim prevzemom na sedežu podjetja v Zabukovici.

Način plačila: Izbira se lahko med načini plačila: Plačilo po povzetju ali plačilo po predračunu.

Opombe in mnenja: Uporabnik lahko napiše sporočilo Trgovini.

Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.

 1. Postopek obveščanja o nakupu: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

Mojacula.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Vsa sprejeta in ne preklicana naročila ki jih bo kupec posredoval trgovini v spletni trgovini preko e – pošte, telefona in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna. V primeru da kupec želi preklicati naročilo to lahko stori v roku 1 ure po oddaji naročila in sicer preko e – pošte. V primeru, da je bilo blago že plačano, bo trgovina znesek računa nakazala na kupčev TRR, zato naprošamo, da ga v pisnem sporočilu navedete.

»Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.«(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

V primeru plačila z darilnim bonom, se vrnjeno blago lahko zamenja z drugimi izdelki vrednosti bona ali pa se ponovno izda darilni bon iste vrednosti. Boni niso izplačljivi v gotovini!

V primeru, da vam lahko pri postopku vračila blaga lahko kakorkoli pomagamo, nas prosim pokličite na 041/315-646

Naslov za vračilo blaga: Moja Cula, Barbara Nemec s.p., Zabukovica 109a 3305 Griže. Blago lahko vrnete osebno ali po pošti.

Osebni podatki

Varstvo osebnih podatkov

1. Splošno

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta www.mojacula.si. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec (Moja Cula Barbara Nemec s.p.) porabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

2. Katere podatke zbiramo?

Zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
 • Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljavec ne odgovarja.
3. Kdo je zbiratelj osebnih podatkov?

Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje MOJA CULA Barbara Nemec s.p., Zabukovica 109, 3305 Griže.

4. Za katere namene zbiramo osebne podatke?

Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil za proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte ter SMS sporočil za spletno trgovino www.mojacula.si. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenij in DPD ) bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

5. Izbris osebnih podatkov

Če želite, da mojacula.si izbriše vse vaše osebne podatke, nam prosimo pošljite email na info@mojacula.si. Izbrisali bomo zgodovino vaših nakupov (torej vsa vaša pretekla naročila in vse podatke, povezane z njimi) ter vaš email v našem email sistem (v kolikor ste naročeni na naše novice).

Drugih podatkov o vas ne shranjujemo (kreditnih kartic, paypal računov ipd.) oziroma vas ne moremo identificirati iz njih (brskanje po spletni strani ipd.).

Če želite izvedeti, katere podatke sploh imamo o vas (zgodovino nakupov, npr.), pišite na info@mojacula.si. Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

6. Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@mojacula.si

Pravno obvestilo

Spletna trgovina mojacula.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti podjetja MOJA CULA Barbara Nemec s.p. ??

1. Odgovornost

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletnem mestu. Vse informacije na straneh spletne trgovine mojacula.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom. Za posledice, nastale zaradi uporabe informacije, objavljenih na tej spletni strani, ne prevezmamo nobene odgovornosti. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

2. Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Mojacula.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Mojacula.si pregleda. Mnenja kupec lahko pošlje tudi na info@mojacula.si , Instagram @moja_cula ali preko facebook portala Moja Cula. Ne bomo objavili mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni prodajalca ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na prodajalca.

3. Pravila nagradnih iger

Organizator nagradne igre je podjetje MOJA CULA Barbara Nemec s.p. Zabukovica 109, 3305 Griže (v nadaljevanju organizator). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

K nagradni igri lahko pristopijo uporabniki Spletne trgovine, ki sprejemajo te pogoje sodelovanja v nagradnem žrebanju, so državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji in so starejši od 18 let.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook ali Instagram, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook ali Instagram pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb »Všeč mi je.« oziroma »Like«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

V nagradnem žrebanju ne smejo sodelovati zaposleni v podjetju MOJA CULA Barbara Nemec s.p., ter njihovi ožji družinski člani. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade.

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.

Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.

Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku 7 dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka) na naslov info@mojacula.si. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku 7 dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.

Davek od nagrade plača nagrajenec.

Vsak sodelujoči v naši nagradni igri ali nagradnem glasovanju se strinja, da s sodelovanjem postane tudi naročnik naših dnevnih e-novic, njegov email pa je lahko posredovan prireditelju nagradne igre.

Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov info@mojacula.si

Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani mojacula.si

4. Piškotki

Mojacula.si uporablja piškotke, s katerimi merimo obisk, izboljšujemo uporabniško izkušnjo in občasno pokažemo kakšen oglas. S temi piškotki vas ne moremo identificirati na spletu, nimamo dostopa do vašega računalnika ali vašega brskanja po spletu.

Poleg piškotkov, nujni za delovanje strani, uporabljamo še:

 • Google Analytics / pomaga nam spremljati obisk spletne strani mojacula.si / trajanje piškotkov: do 6 mesecev
 • Facebook / pomaga nam prikazati vam zanimive vsebine oglase mojacula.si na Facebooku / trajanje piškotka: do 1 leta

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Če onemogočite piškotke, vam nekateri deli spletne strani Mojacula.si morda ne bodo delovali pravilno (nakupovalna košarica ipd.).

Pogoji poslovanja veljajo od 22.10.2018 do preklica.

Želimo vam prijetno nakupovanje v naši spletni trgovini! 🙂

Nazaj na vrh
Košarica
Zapri

V košarici ni izdelkov.

Obvestilo o piškotkih Ta stran uporablja eko piškotke!
X